کاهش استرس کودکان

کاهش استرس کودکان

کاهش استرس کودکان

راه های کاهش استرس کودکان کدامند؟ چگونه می توان استرس کودکان را کنترل کنیم؟  آیا شما هم به دنبال راهکار های کاهش استرس کودکان هستید؟ توصیه می کنیم با ما همراه شوید تا مشاوران ما در روان پناه به شما در زمینه کمک کنند. برای مشاوره تلفنی یا حضوری با متخصصین مرکز روانپناه با شماره ۰۲۱۲۶۶۴۵۱۶۱ تماس بگیرید.

راه کار های کاهش استرس کودکان

فضایی آرام در خانه ایجاد کنید و یک فضای عادی دور از تنش و بحث و مشاجره درست کنید.

خانه خود را به مکانی آرام، امن و مطمئن تبدیل کنید.

برنامه های تلویزیونی، بازی های ویدئویی و کتاب های فرزند خود را زیر نظر داشته باشید.

بهترین راه درمان استرس کودکان : آنها را درگیر کنید

فرصت هایی را به وجود بیاورید که فرزند شما بتواند بر موقعیت زندگی خود کنترل داشته باشد.

در مورد تغییرات پیش بینی شده به کودک خود هشدار دهید و برای درمان خانگی استرس کودکان باید  سناریوهای جدید را با آنها در میان بگذارید. دوستان جدید و خانه جدید؟

فرزند خود را در فعالیت های اجتماعی و ورزشی که می تواند موفق شود، مشارکت دهید.

برای غلبه بر استرس کودکان به فرزند خود بگویید که “عالی نبودن“ اشکالی ندارد.

تصویر-کاهش-استرس-کودکان-9732

برای کاهش استرس کودکان، فعالیت های شما چطور باشد؟

برای مدیریت استرس، عادات سالم مانند ورزش و مراقبت از خود را در پیش گیرید. کودکان اغلب رفتارهای والدین خود را تقلید می کنند.

مراقب علائم استرس و رفتارهای جدید حل نشده باشید.

بیاموزید که واقعاً به فرزند خود گوش دهید بدون اینکه او را نقد کرده یا مشکلی برایش حل کنید. راهنمایی هایی را برای آموزش راه های درک و حل مشکلاتی که باعث ناراحتی کودک می شود ارائه دهید.

بمنظور کاهش اضطراب کودکان باید از محبت و تشویق استفاده کنید.

از روش تقویت نکات مثبت و روش های انضباطی استفاده کنید که عزت نفس سالم را ارتقا می بخشد.

بسیار مهم است که فرزند خود را به سخت کوشی تشویق کنید اما به همان اندازه مهم است که اشتباهات و نواقص فرزند خود را بپذیرد. فشار روانی زیاد می تواند زمینه ساز انزوای اجتماعی کودکان شود.

روی نکات مثبت تمرکز کنید

بسیاری اوقات، کودکان مضطرب می توانند در افکار منفی و انتقاد از خود گم شوند.
آنها ممکن است بر نیمه خالی لیوان به جای نیمه پر تمرکز کنند و نگران رویدادهای آینده باشند. هرچه بیشتر بتوانید بر ویژگی های مثبت فرزند خود و جنبه های خوب تمرکز کنید، بیشتر به کودک یادآوری می کنید که روی نکات مثبت تمرکز کند.
این کار تاثیر بسیار جالبی بر کم کردن استرس بچه ها دارد، اما باید با دید بلند مدت آن را انجام دهید.

فعالیت های آرامش بخش را برنامه ریزی کنید

کودکان به زمان برای استراحت و بچگی کردن نیاز دارند.
متأسفانه، گاهی اوقات حتی فعالیت های سرگرم کننده، مانند ورزش، بیشتر از آنکه به سرگرمی مربوط باشند به موفقیت می انجامند. در عوض، مهم است که فرزند شما صرفاً برای سرگرمی به بازی بپردازد.
این فعالیت ها ممکن است شامل زمان بندی هر روز برای بازی با اسباب بازی، انجام یک ورزش (بدون رقابت)، انجام یوگا، رنگ آمیزی، اجرای یک نمایش یا فقط فعالیت کودکانه باشد.

بیشتر بخوانید:

دروغ در كودكان

چگونه فرزند خود را تک بعدی تربیت نکنیم؟

رفتار بر اساس الگو، مراقبت از خود و تفکر مثبت برای درمان استرس کودکان ضروری است

فرزند شما کاری که شما انجام می دهید را انجام می دهد. بنابراین اگر از موقعیت های تحریک کننده اضطراب اجتناب می کنید، فرزند شما نیز چنین خواهد کرد.
اگر در موقعیت ها به دنبال موارد مثبت باشید، فرزند شما نیز چنین خواهد کرد. کودکان با مشاهده والدین خود رفتارها را می آموزند. بنابراین وقتی به سلامت روان کودک خود فکر می کنید، به فکر خود نیز باشید.
داشتن یک کودک سالم زمانی ساده می شود که بدانید به عنوان والد چه کارهایی باید انجام دهید.

تصویر-کاهش-استرس-کودکان

به رفتارهای شجاعانه فرزند خود پاداش دهید

اگر کودک با ترس ‌های خود روبرو شود، این کار را با تحسین یا در آغوش گرفتن، یا حتی یک چیز ملموس مانند یک برچسب یا یک رفتار کوچک پاداش دهید. اگر قبل از اینکه فرزندتان در چنین موقعیتی قرار گیرد، به او انگیزه دهید، این یک رشوه نیست.
اگر به رفتارش پاداش دهید، فرزندتان بیشتر اوقات این رفتار را نشان خواهد داد. این کار به مرور باعث کم شدن استرس کودکان می شود و به آنها کمک می کند احساس ارزشمندی در خود داشته باشند.

اگر به دنبال روشهایی برای نظم کودکان هستید می توانید از این مقاله استفاده کنید.

خواب خوب را تشویق کنید

برای فرزند خود زمان خواب تعیین کنید و حتی در تعطیلات آخر هفته به آن پایبند باشید. همچنین یک برنامه روتین ۳۰-۴۵ دقیقه ای برای خواب داشته باشید که هر شب قبل خواب انجام شود. این به کودک شما کمک می کند تا از فعالیت های روز، به حالت آرامش لازم برای خوابیدن آماده شود.ادامه

کودک خود را در جمع مواخذه یا تحقیر نکنید، اگر احساس می‌کنید نیاز است جلوی رفتار او را در همان لحظه بگیرید او را به محیطی خلوت ببرید که تنها او و شما حضور دارید، شرایط برای او توضیح دهید و بگویید چه رفتاری از او انتظار می‌رود.

کودکی که جلوی دیگران خرد می‌شود خجالتی می‌شود یا بر‌عکس بیشتر دست به لجبازی می‌زند تا ثابت کند «من هستم».

در هر صورت عزت نفس کودک آسیب خواهد دید.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رفتار و تربیت کودک همین حالا به این لینک مراجعه کنید.

لورا برک در کتاب روانشناسی رشد خود آورده است که :

کودکانی که پدر و مادرشان به نشانه‌های هیجانی آنها با همدلی جواب می‌دهند، کمتر بی‌قرارند. راحت‌تر آرام می‌شوند و علاقه بیشتری به جستجو و تحقیق دارند در عوض پدر و مادرانی که زمان می‌دهند تا فرزندشان به شدت برانگیخته شود و بعد مداخله می‌کنند، افزایش سریع در ناراحتی شدید بچه را تقویت می‌کنند.

در صورتی که مراقبت کنندگان از کودک تجربیات استرس‌زا را برای کودکان تنظیم نکنند، ممکن است ساختارهایی از مغز که جلوی استرس را می‌گیرند نتوانند درست رشد کنند، در نتیجه کودک مضطرب و واکنشی می‌شود و توانایی او برای تنظیم کردن هیجان کاهش می‌یابد.اشتباه‌هات ساده و تجربه‌های خوب کودک را تا حد گناه بزرگ نکنیم.

اگر فرزندمان اشتباهی کرد این احساس که کار او غیرقابل بخشش و یا جبران است در وی ایجاد نکنید.

بیان جمله‌هایی مانند «بچه بدی هستی»، «دل مامان رو برای چی شکستی»، «بابا دیگه تو رو دوس نداره»، «خدا تو رو نمی‌بخشه» و… موجب می‌شود تا کودک احساس گناهکار بودن کند. بهتر است کار کودک را توصیف کنیم و احساس خودمان را بیان کنیم و راهنمای عملی او برای روش درست باشیم.

همراهان تهران، شهرستان و خارج از کشور برای هماهنگی وقت های آنلاین و تلفنی از مشاوران روان پناه با شماره 09034230789 -09212062249 –  09034230789 تماس بگیرند.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید