درباره رفتار با نوجوان پسر و دختر خصوصا در دوره متوسطه دوم

درباره رفتار با نوجوان پسر و دختر خصوصا در دوره متوسطه دوم و دبیرستان و سالهای اول دانشگاه و طرز فکر نوجوان امروزی به نکات مهم زیر باید توجه کرد:
در سالهای هزار و چهارصد و یک و دو به بعد اردوهای تحصیلی و درسی در نوروز و ایام عید کم بهره و کم رمق شدند.
زیرا بعد از دو سه سال کرونا و درس نخوندنهای عجیب غریب، نظم پذیری دانش آموزان بسیار سخت شده است .
در کل هدایت تحصیلی برای نوجوان امروزی بسیار سخت شده است.
نکته بسیار جالب این است که تفکر درآمد سازی دلاری در دانش آموزان دبیرستانی بسیار رو به رشد است .
ایده هایی که در بین دانش آموزان دیده میشود. خیلی خلاقانه و واقعا با تفکرات نوینی میباشد.
تصور میشود که اولیا از نوجوانان دخت و پسر و کلا از نسل نو عقب افتادهاند.
تعداد دانش آموزانی که بلدند درآمدزایی داشته باشند در حال افزایش است.
و این شاید همان نسلی است که بتواند تحول سیاسی و اجتماعی لازم برای بقای ایران را به ارمغان آورد. با بیم و بیشتر با امید به این مسائل باید نگاه کرد. این نسل شاید بتوانند دیوار بتنی ضخیم توتالیتاریسم را بشکنند.
نکاتی مهم برای اولیا درباره رفتار با نوجوان پسر و دختر
اولیا نوجوان پسر و نوجواندختر؛ تفکرات سنتی و قدیمی خود را دارند در حالی که باید فرزند زمانه خویش را تربیت کنند . نوجوان دختر و نوجوانپسر در فردای زندگی خود باید کالا و خدمات را به نسلی بفروشد که در دنیای دیجیتال به دنیا آمده و بزرگ شده اند.
اولیا جوانان به مدل پیرمردها ؛ پولسازی می کنند و احتیاط های خاص خود را دارند.
ولی نسل جدید راه هایی فوق العاده ای برای کسب درآمد بلد هستند و خیلی خوب یاد گرفتند از Chat GPT استفاده کنند، نسل خطرناکی هستند!
خیلی از پدر و مادرهای خود در تفکر و دنیای کامپیوتر و فضای مجازی جلوتر هستند.
دقیقا همانچه ویژگی اصلی این نسل دانستیم (دستور ناپذیری) یا به تعبیر دقیقتر اتوریته شکنی، باعث تحول عظیم شده و خواهد شد.اگر تعارف نداشته باشیم ، در سال چهارصد و یک همین نسل کارهایی کرد که نسل قدیمتر؛ حتی جرات بیانش را هم نداشتند. خب تحول عظیم هم که شاخ و دم ندارد.

اولیا در دل آن تغییرات شگرف هستند. شبیه ماهی درون اقیانوس که به دنبال اقیانوس بود اولیا هم عملا نمیتوانند یک جمله در مورد نسل جدید بگویند. مثل آنها فکر کنند و به دنیا نگاه کنند.
هیچ وقت بدون استدلال نمیتوان نسل جدید را به کاری وادار کرد.
دو مشخصه شخصیتی در نسل جدید وجود دارد.
یک، در حال زندگی می کنند.
دو، برای آینده برنامه دارند .
بر خلاف نسل قدیم که در گذشته و حسرت هستیم و از آینده ترس داریم.
تنها راه حلی که میتوان با این نسل همسو بود؛ این است که ترس از آینده را باید کنار گذاشت.
رفتار با نوجوان پسر و دختر و آینده آن ها
این نسل در تمام جهان به آینده بسیار امیدوار هستند. چون آینده را خودشان می سازند .
این روزها ؛ دانشجویان به آینده ای که قرار است خودشان بسازند ( چه در ایران چه در خارج از ایران ) امیدوارتر از سال های قبل هستند.خیلی به دنبال کسب مهارت های کاربردی هستند.
زمانی بود که دانشجویان دنبال شغل بودند، مدتهاست تفکری در دانشجویان گسترش یافته که شغل خواهند ساخت
جاه طلبی و زیاده خواهی و فرصت سازی در این نسل رو به گسترش است.
نسل جدید و نوجوان پسر و نوجوان دختر امروز؛ نسل تغییرات هستند.
توقع تحولات و ارمغان عظیم نباید از آنها داشت. این نسل به دلیل تنوع طلبی وگسترش بالای اطلاعات ارزش دیتا و ابزار مرتبط را می دانند.
ارتباط با جهان را می شناسند. می دانند چگونه باید به فکر راحتی فکر و آرامش ذهن خودشان باشند
ویژگی اصلی این نسل دستور ناپذیری است خیلی دنبال تحول عظیم توسط این نسل نباید باشیم ولی استاد تغییرات و فرهنگ سازی بر اساس تغییرات هستند.
جدیدا تفکرات شجاعانه و بی پروایی در دانشجویان و دبیرستانی ها گسترش یافته است.
دوستانی که با نوجوانپسر و نوجوان دختر ؛ در ارتباط هستند ؛
شاهد جسارت و بی پروایی دانش آموزان هستند.
شیب مهاجرت به دلیل هزینه افت داشته است
با افزایش قیمت دلار، مهاجرت خیلی سخت شده به همین دلیل تفکر ماندن در ایران و ساختن گسترش یافته که صد البته باعث خوشحالی است.
با دانشجویان دانشگاههای تهران که صحبت میشود و از فضای مهاجرت بین هم کلاسی هایشان پرسیده میشود میگویند که بدلیل افزایش وحشتناک قیمت دلار و هزینه های مهاجرت بسیاری از دانشجویان این راه را بسته میبینند.باید کار را بیافرینند و از آن درآمد دلاری بسازند.
اوضاع تورمی و تحریمی ایران ؛ راهگشای خلاقیت برای باهوشهاست البته به شرط دوری از اخبار ناامیدکننده و قرارگرفتن در گروهای دوستی خوب و با هدف.
وظیفه اولیاء نوجوان پسر و دختر امروزی فراهم آوردن محیط آرام ؛ کنترل نامحسوس و آزادی دادن برای کارآفرینی و خلق ثروتهای جدید توسط فرزندانشان است.
تشویق به استارتاپهای مولد و پولساز ؛ دادن امید و حمایت عاطفی و اجتماعی . اگر نه ؛ قرص اعصاب و روانشناس و حتی بستری در بیمارستان اعصاب و روان و خودکشی پیامدهای سخت و هولناک اوضاع اقتصادی ناامیدکننده کنونیست .
دکتر سامان سلامیان روانشناسی که بیش از سی سال در پیشه تعلیم و تربیت با نوجوانان و جوانان در ارتباط بوده و پیگیر شغل و ازواج و اوضاع مالی و درآمدی بسیاری از شاگردان سابق خویش بوده است در مرکز مشاوره تلفنی و آنلاین روانپناه در خدمت اولیا محترم و نوجوانان پسر و نوجوانان دختر ایران زمین میباشند.
هدایت تحصیلی ؛ مشاوره شغلی و کمک به انتخاب مسیر زندگی و کوچینگ موفقیت برای جوانان میتواند از خطرات نظیر پیش روی جوانان میهن تا حد زیادی بکاهد.