راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی

راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی

راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی

راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی چیست؟ آیا شما هم به دنبال راهکار هایی برای کاهش احتمال ابتلا به افسردگی هستید؟ عادات هفتگانه برای کاهش ۵۷ درصدی احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب ‏از شکایات رایج زندگی امروزي است. سوالات زیادی از مشاوران ما در بهترین مرکز مشاوره تلفنی روانپناه، پیرامون درمان یا پیشگیری از افسردگی مطرح می‌شود.

دکتر سمانه سلامیان روانشناس حوزه سلامت در مورد عادتهای جزئی که منجر به کاهش افسردگی و نشانه‌های آن می‌گردد، به پژوهشی استناد می‌کند که نتیجه آن‌را به اختصار برایتان می‌آوریم:

چگونه افسردگی را از بین ببریم؟ نتایج یک مطالعه مهم که اخیرا چاپ شده است مشخص کرده است که  لایف‌استایل (سبک زندگی) سالم تا چه حد می‌تواند روی سلامت روان‌ تاثیر بگذارد و نشان داده، رعایت نکات زیر باعث کاهش قابل توجه احتمال ابتلا به افسردگی می‌شود. جالب‌تر اینکه پژوهش نشان داده این موارد حتی در افرادی که دارای زمینه ژنتیکی ابتلا به افسردگی هستند، نیز تاثیرگذار است.

در این مطالعه قریب به ۳۰۰ هزار نفر در طول ۹ سال مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. در میان آنها ۱۳۰۰۰ نفر به افسردگی مبتلا بودند و هفت پرسش اصلی از این پژوهش گسترده به‌دست آمده است:

۱- آیا در شبانه روز بین ۷ الی ۹ ساعت می‌خوابید؟

۲- میزان مصرف فست‌فود و مواد غذایی ناسالم شما چقدر است؟

۳- میزان وقت‌گذرانی شما با خانواده و دوستان‌تان‌ چقدر است؟

۴- آیا برنامه ورزش منظم دارید؟

۵- چند ساعت در روز  پشت میز هستید؟

۶- آیا مصرف دخانیات دارید؟

۷- آیا الکل مصرف می‌کنید؟

تاثیر خواب بر میزان بروز افسردگی

در این مطالعه معلوم شده تنها خواب کافی سبب کاهش احتمال بروز افسردگی به میزان ۲۲ درصد می‌شود، داشتن روابط اجتماعی هم روی کاهش احتمال بروز آن تا ۱۸ درصد اثر می‌گذارد و ضمنا در برابر بازگشت افسردگی هم اثر حفاظتی دارد.

خواب به طور معمول یکی از عوامل مهم در حفظ سلامت روانی است و تاثیر قابل توجهی بر میزان بروز افسردگی دارد. مشکلات خواب می‌توانند به شدت روی روحیه و حالت افسردگی تأثیر بگذارند. در حقیقت، علاوه بر اینکه افسردگی می‌تواند به مشکلات خواب منجر شود، مشکلات خواب نیز می‌توانند علت افزایش افسردگی باشند.

تصویر-راه-های-کاهش-احتمال-ابتلا-به-افسردگی-4938

در مواردی که خواب نامنظم، بی‌کیفیت یا کمبود خواب طولانی مدت وجود داشته باشد، میزان سطح استرس و اضطراب افزایش می‌یابد و ریست کردن سیستم عصبی به خواب مناسب و کافی مورد نیازی دارد. این مشکلات می‌توانند منجر به بروز افسردگی شوند و سطح ناراحتی و عوارض افسردگی را بیشتر کنند.

اگر با مشکل خواب مواجه هستید و افسردگی را تجربه می‌کنید، مهم است که با پزشک خود مشاوره کنید تا علل ممکن این دو مشکل را بررسی کنند و راهنمایی‌های مناسب را برای بهبودی شما ارائه دهند. اهمیت رعایت روش‌های بهداشتی خواب صحیح، ایجاد روال‌های خواب منظم و مدیریت استرس و اضطراب نیز در کاهش احتمال بروز افسردگی بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید:

راه های ترک خودارضایی

اختلالات یادگیری در کودکان

نوشابه های حاوی قند ، کربوهيدرات ‌های تصفیه شده (مثلا آرد بدون سبوس) و غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس هم نه ‌تنها برای سلامت جسم‌مان خوب نیست، بلکه احتمال بروز موارد افسردگی را هم ۶ درصد بالا می‌برد.

شما می توانید جهت اطلاع از تربیت کودک تیزهوش به این لینک بروید.

ورزش منظم هم سبب کاهش ۱۴ درصدی ریسک افسردگی می‌شود و یک پژوهش دیگر هم نشان داده که ورزش در مقایسه با دارو، حدود ۱.۵ برابر تاثیر بیشتری در بهبود علائم برجای می‌گذارد.

تصویر-راه-های-کاهش-احتمال-ابتلا-به-افسردگی-8473

عدم مصرف سیگار و قلیان و سایر مواد دخانی  هم به تنهایی احتمال بروز افسردگی را ۲۰ درصد کاهش می‌دهد و کم تحرکی و پشت میز نشینی هم از مواردی است که سبب افزایش احتمال ابتلا به افسردگی می‌شود. مصرف الکل و به‌ویژه در مقادیر بالا هم جزو مواردی است که موجب ازدیاد ریسک افسردگی می‌شود.

درمان قطعی افسردگی با مرکز مشاوره روانپناه

راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی چیست؟ مرکز مشاوره روانپناه یک مرکز حرفه‌ای و متخصص در زمینه درمان افسردگی است. این مرکز توانایی ارائه راهکارهای مؤثر برای درمان و مدیریت افسردگی را داراست.  روش‌های درمانی که ممکن است در مرکز مشاوره روانپناه استفاده شود:

مشاوره روانشناختی: در این روش، مشاور با شما به صورت یک به یک ملاقات می کند تا به شما کمک کند درک عمیق‌تری از عوامل افسردگی خود پیدا کنید و استراتژی‌های مدیریت را به شما آموزش دهد. این شامل معرفی تکنیک‌های تغییر رفتار، تغییر نگرش و مدیریت تمرکز است.

درمان دارویی: در برخی موارد، ممکن است نیاز به داروهای ضد افسردگی برای مدیریت علائم افسردگی باشد. درمان دارویی باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود و می‌تواند به شما کمک کند در کاهش سطح افسردگی و بهبود حالت عمومی خود پیشرفت کنید.

درمان رفتاری شناختی: در این روش، مشاور با شما کار می‌کند تا به تحلیل الگوهای منفی افکار و روانشناختی خود بپردازید. سپس، این الگوهای منفی را تغییر داده و جایگزین آنها با تفکرات و رفتارهای مثبت می‌کنید.

درمان گروهی: مراکز مشاوره روانپناه می‌توانند گروههای مشاوره را برگزار کنند که به شما اجازه می‌دهد تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از تعاملات و تجارب آنان بیاموزید.

مرکز مشاوره روانپناه با توجه به وضعیت شما، به شما روش‌های متناسب برای مدیریت و درمان افسردگی را پیشنهاد خواهد کرد.

شما می توانید جهت اطلاع از درمان اختلالات روانشناسی کودک به این لینک مراجعه کنید.

در نهایت می توان گفت، افرادی که تمام این استاندارد های تعیین شده را در حداقل ۵ مورد را رعایت کنند، ۵۷ درصد کمتر از بقیه در معرض ابتلا به افسردگی هستند.

برای پیشگیری از افسردگی و یا درمان آن می‌توانید مشاوره تلفنی با مرکز روانپناه

09034230789 داشته‌باشید و از مشاوره دکتر سمانه سلامیان دکترای روانشناسی  سلامت بهره ببرید.

برای مشاوره تلفنی یا حضوری در رابطه با راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی، می توانید، با متخصصین مرکز مشاوره روانپناه با شماره 02126645173تماس بگیرید. همچنین می توانید به آدرس تلگرام این https://t.me/ravan_asay مراجعه کنید

دیدگاه‌ها ۰