تربیت کودک تیزهوش
تربیت کودک تیزهوش
برای تربیت کودک تیزهوش چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟ ویژگی های کودکان تیزهوش و نخبه چیست؟ با کودک تیزهوش خود چگونه رفتار کنیم؟ نقش والدین در تربیت کودکان تیزهوش چیست؟ اگر شما هم پاسخی برای این سوالات ندارید توصیه می کنیم تا انتهای متن همراه مرکز مشاوره تلفنی روانپناه باشید.
راههای تربیت کودک تیزهوش
در راستای درسهای نخبه پروری ، نکات مهم تربیت کودک تیزهوش و فرزندپروری به نکات مهمی اشاره می کنیم:
در یک مطالعه طولی روانشناسی و سنجش هوش، روی ۵۶۷۲ نفر که تا ۵۰ سالگی تحت نظر بودند، یک موضوع خیلی جالب مشخص شد.
معلوم شد افرادی که در ۱۱ سالگی دارای نمره هوش بیشتری بودهاند در ۵۰ سالگي ذهنی بازتر دارند، علاقه زیاد به تجربه جدید و سفر و کنجکاوی دارند، پس میتوان اینطور نتیجه گرفت که هوش بیشتر روی
شخصیت تاثیر بیشتری میگذارد هوش بیشتر سبب گرسنگی شناختی میشود یعنی عطش یادگیری و در نتیجه رشد شخصیت .
والدین متمکن با سفر بردن و موزه و تئاتر و سینما ، زمینهساز این رشد شخصیتی خواهند بود و تمایل به کسب تجربیات جدید را در فرزند تقویت میکنند.
توصیه میشود والدین حتی از قصهخوانی و بازی های هدفمند نیز برای کودک خود غافل نشوند.
کودکان باهوش، به یادگیری ریاضی ، فرمولهای انتزاعی و یادگیری های جدید علاقه دارند.
پس والدین بکوشند با تشویق و تقویت رفتارهای مثبت کودک خود در زمینه کنجکاوی و قعالیتهای ذهنی، اهمیت دادن به هیجانات و قدردانی از کارهای هنری و علمی کودک ، به رشد و تقویت هوش فرزند خود کمک کنند.
با تماس و رزرو وقت مشاوره با مرکز مشاوره روانپناه و صحبت با دکتر سامان سلامیان روانشناس نوجوان و دکتر سمانه سلامیان بهترین روانشناس با این شماره 09034230789 ، از جدیدترین متدهای آموزش ذهن خلاق و تریبت کودک و فرزندپروری مطلع شوید.همچنین شما می توانید با ورود به این لینک صحبت های دکتر سامان سلامیان در رابطه با فرزند پروری را گوش دهید.
مشکلات کودکان تیزهوش
کودکان تیزهوش نیز میتوانند با مشکلات و چالشهای خود روبرو شوند. در ادامه به برخی از مشکلات شایع کودکان تیزهوش و پیشنهادهایی برای مدیریت آنها اشاره میکنم:
بیش فعالی و اضطراب: برخی از کودکان تیزهوش ممکن است بیش از حد فعال و اضطرابی باشند. برای مدیریت این مشکل میتوانید به آنها کمک کنید تا نیازهای انرژی زیاد خود را به وسیله فعالیتهای خلاقانهای مانند ورزش، هنر یا موسیقی مرتفع کنند.
عدم تطبیق با جمع: برخی کودکان تیزهوش ممکن است با جمع پیوستن و تطبیق با همسالان خود دشواری داشته باشند. در این موارد می توان در محیطهای انطباقی مثل کلاسهای درس عمومی یا گروههای همسالان، زمینه ای به آنها بدین تا به تعامل و همکاری با دیگران عادت کنند.
بیش از حد سوال پرسیدن:در تربیت کودک تیزهوش مشاهده می کنید که کودکان تیزهوش گاهی اوقات به خاطر داشتن تغییرپذیری بالا و فضای بالقوه درک بیشتر، بیش از حد سوال میپرسند. برای مدیریت این مشکل میتوانید به آنها محدودیت زمانی برای پرسش سوالها تعیین کنید و همچنین سعی کنید برای پاسخ دادن به سوالات آنها بهبود و توجه بیشتری را نشان دهید.
عدم رعایت نیازهای خود: کودکان تیزهوش گاهی اوقات به خاطر تمرکز آنها بر روی یادگیری و دستیابی به اهداف خود، رعایت نیازهای فیزیکی و اجتماعی خود را فراموش میکنند. برای مدیریت این مشکل، می توان به آنها یادآوری کنید که به طور منظم استراحت کنند، فعالیت های تفریحی داشته باشند و با دیگران در ارتباط باشند.
بیشتر بخوانید:
چگونه با جوانی که توهین میکند برخورد کنیم؟
در میان گذاشتن موفقیت و شکستهای زندگی با فرزندان
با این حال، مشکلات نامبرده شده ممکن است در هر کودک تیزهوش متفاوت باشد. بهتر است در صورت نیاز، با نظر یک متخصص تربیتی و دکتر سمانه سلامیان بهترین روانشناس کودک و نوجوان مشورت کنید تا بهترین راهکارهای مدیریت مشکلات خاص کودک خود را بدست آورید.