آموزش نوجوان

آموزش نوجوان

آموزش نوجوان

آیا در آموزش به کودکان عجله کنیم؟ کاربرد نظریه پیاژه در آموزش از آنجا که والدین اهل مطالعه به نام پرآوازه پیاژه ، در مراحل رشد کودک حتما برخورد کرده‌اند و یا در جلسات اولیاء و مربیان از زبان مشاوران نام وی راشنیده‌اند ، در این‌جا کاربرد نظریه وی را در آموزش فرزندان می‌آوریم.
از نظر پیاژه نظریه یادگیری جایگاهی ندارد و او با نظریه های یادگیری موافق نیست خصوصا با نظریه های تداعی گرایی مخالف است و معتقد است که آنها جز کپی برداری از قوانین علم چیزی نیستند و میکوشند رخ دادن پشت هم رویدادها را به صورت یک واقعیت موجود علمی نشان دهند (مانند این که موش می آموزد بدون اشتباه از مسیر صحیح در مارپیچ یا ماز عبور کند.
پیاژه و همکارانش بیشتر به تشخیص و تفاوت رشد ادراکی و شناختی توجه کرده‌اند. به عقیده پیاژه اساس یادگیری بر داد و ستد و تأثیر متقابل ۳ فرد با محیط و دوره ها و مراحل رشد استوار است.

تصویر-آموزش-نوجوان-9484

فردی که خود را با محیط سازش میدهد در واقع میکوشد و می آموزد چگونه میان امکانات خود و شرایط محیطی تعادل به وجود آورد. برای بررسی سازش و تعادل باید به اهمیت محتوا ساخت و کارکردهای ثابت توجه داشت، زیرا هوش و یادگیری بر بنیاد این عوامل استوار است. تجارب آموزشی باید پیرامون ساخت شناختی یادگیرنده بنا نهاده شوند، برای اینکه یادگیری رخ دهد، آموزش‌ها باید برای یادگیرنده تا اندازه ای آشنا باشند. آن قسمت از مواد که آشنا یا شناخته شده است جذب ساخت شناختی می شود و آن قسمت که ناشناخته است موجب تغییرات جزیی در ساخت شناختی کودک می‌شود. به این نوع تغییر، تطابق یا انطباق گفته میشود که میتوان آن را معادل یادگیری دانست.

همچنین می توانید جهت اطلاع از راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان به این لینک بروید.

از نظر پیاژه، آموزش و پرورش بهینه آن است که شامل تجارب نسبتاً چالش انگیز باشد به گونه ای که فرایندهای دوگانه جذب و تطابق اسباب رشد ذهنی را فراهم آورند. برای خلق چنین تجربه هایی معلم باید سطح کارکرد ، شناختی هر یک از دانش آموزان خود را بداند. در این نظریه، بر انفرادی کردن و شخصی‌سازی آموزش تأکید می‌شود توانایی جذب در کودکان متفاوت است و مواد آموزشی باید متناسب با سطح شناختی متفاوت ،کودکان طراحی شوند. بین فرایندهای فکری کودکان و بزرگسالان تفاوتهای مهمی وجود دارد ،بنابراین معلمان و سایر کسانی که با کودکان سر و کار دارند باید بکوشند تا خود را به جای کودکان قرار دهند و مسئله‌ها را از نگاه آنان ببینند معلم باید بکوشد تا دانش آموزان خرد سال اشیا و امور مختلف را ببینند، لمس کنند دستکاری نمایند و اعمال مختلفی بر روی آنها انجام دهند.

بیشتر بخوانید:

والدین الگوی اول نوجوانان

در میان گذاشتن موفقیت و شکست‌های زندگی با فرزندان

اینکه کودک علاقه‌مند است بداند که داخل یو وسیله برقی یا الکترونیکی یا مکانیکی چه چیزهایی هست و آنرا باز می کند ممکن است نهایتا از او در آینده جراحی توانمند بسازد. روش آموزشی پیاژه باید بر یادگیری اکتشافی متمرکز باشد. در این روش یادگیری کودکان دانش را شخصاً كشف می کنند نه از راه توضیح و توصیف معلم. عکس العمل کودک در برابر سایر کودکان نیز مورد توجه است. آموزش باید براساس نیازهای فردی دانش آموز و سطح درک و فهم او باشد، یعنی نوع تکالیف ،یادگیری و سرعت یادگیری باید بر مبنای توانایی های کودک باشد.

تصویر-آموزش-نوجوان-8654
پیاژه نتیجه میگیرد که در زمینه آموزش و پرورش و یادگیری باید به دانش آموزان آزادی و ابتکار عمل داده شود و آنگونه مواد و وسایلی در اختیارشان قرار گیرد که به فعالیتهای انفرادی آنها کمک کند کودکان آن چیزهایی را که بهتر میفهمند بیشتر قادر به اختراع و ساخت آنها میشوند و اگر کوشش کنیم نابهنگام و زودتر از زمان مقتضی چیزی را به آنان بیاموزیم مانع درک و ابتکارشان میشویم. پس اصلا دلیل ندارد که بی‌موقع در آموزش کودکان عجله کنیم.مجبورشان کنیم سال‌های تحصیلی ابتدایی را جهشی بخوانند و مثلا حتما مدرسه دو یا چند زبانه بروند. به عقیده پیاژه طرز فکر یا برداشت کودک از مفاهیم با بزرگسالان تفاوت کلی دارد و تأکید میکند که نیاز اصلی کودک در گرو رشد روانی اوست. بر این اساس، میان یادگیری کلامی و یادگیری واقعی تفاوت زیادی وجود دارد. منظور از یادگیری واقعی آن است که کودک بتواند تجربه های تازه را همگون سازی کند و با تغییراتی آنها را در ساختار روانی خود جا دهد و بتواند آن مطالب را تعمیم داده و در جاهای دیگر نیز به‌کار بگیرد. ‌ این نوع یادگیری هنگامی انجام می شود که کودک آمادگی ذهنی و روانی لازم را به دست آورده باشد. پیاژه همواره تصریح میکند که اگر به کودک قبل از موقع مفاهیم را بیاموزند یادگیری او کلامی یا طوطی وار خواهد بود.

اگر به دنبال پاسخ این سوال که چگونه با جوانی که توهین می‌کند برخورد کنیم؟هستید، می توانید به این صفحه مراجعه کنید.
فهم ادراک واقعی زمانی حاصل میشود که کودک به رشد روانی کافی یا به اصطلاح به رشد طبیعی لازم رسیده باشد و گرنه از درس و آموختن دلزده میشود. در این راستا، سفارش پیاژه به معلمان آن است که در تدریس، مراحل رشد کودک و نوجوان را در نظر بگیرند .

برای مشاوره تلفنی یا حضوری در رابطه با اینکه چگونه با جوانی که توهین می‌کند برخورد کنیم؟ و یا آنکه چگونه جوان را به علم و کار تشویق کنیم؟ می توانید، با متخصصین مرکز مشاوره روانپناه با شماره۰۲۱۲۶۶۴۵۱۶۱ و یا ۰۹۰۳۴۲۳۰۷۸۹تماس بگیرید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید